BRUTAR
  • DURATA: 10 saptamani
  • TIPUL DE CERTIFICAT OBTINUT: CERTIFICAT DE CALIFICARE
  • TAXA SCOLARA : - lei (se poate achita in 2 rate).
Cod. Nomenclator: 7412.1.1.
Cod. C.O.R. - 741201 BRUTAR
CURS CALIFICARE
Nivel calificare. - nivelul 1
Conditii minime de acces: SCOALA GENERALA INCOMPLECTA
Durata: 2,5 luni (10 saptamani)

Observatie:
Programa este realizata in baza standardului ocupational si cursul dureaza 2,5 luni (10 saptamani) dupa care se va da examen de absolvire si se va elibera certificat de calificare in meseria de BRUTAR (cod nomenclator 7412.1.1.)
Descrierea meseriei:
Brutarul este lucratorul din unitatile de panificatie care trebuie sa cunoasca toate operatile tehnologice specifice obtinerii produselor de brutarie: paine si specialitati de panificatie si anume: verifica calitatea materiilor prime, cantareste ingredientele pentru fabricarea aluatului, amesteca si framanta aluatul cu mana sau masina, modeleaza, remodeleaza, portioneaza aluatul, incarca tavile si le introduce in cuptoare, curata si unge tavile si recipentele, monitorizeaza temperatura cuptorului pentru a dtermina coacerea grupurilor de paine si cornuri, poate opera utilaje care taie felii, produc cornuri, chifle, poate intretine si curata echipamentul, poate opera linii tehnologice pentru fabricarea aluatului si a produsului finit in mari cantitati.
Alte calificari organizate in domeniul: Industria alimentara, a bauturilor si tutunului
  • Macelar (calificare nivel 1)
Pe parcursul cursului se dobandesc urmatoarele competente conform standardului ocupational:
  • Comunicarea la locul de munca
  • Efectuarea muncii in echipa
  • Aplicarea NPM si NPSI
  • Asigurarea calitatii lucrarilor efectuate
  • Asigurarea conditiilor igienico-sanitare
  • Asigurarea propriei dezvoltari profesionale
  • Planificarea activitatii proprii
  • Depozitarea materiilor prime si auxiliare
  • Executarea coacerii produselor de panificatie
  • Framantarea aluatului
  • Pregatirea materiilor prime si auxiliare
  • Pregatirea produselor in vederea livrarii
  • Receptia materiilor prime si a materialelor
  • Urmarirea fermentarii si prelucrarii aluatului