BARMAN
Se poate efectua numai dupa absolvirea modulului LUCRATOR IN ALIMENTATIE sau OSPATAR
  • DURATA: 7 saptamani
  • TIPUL DE CERTIFICAT OBTINUT: CERTIFICAT DE ABSOLVIRE
  • TAXA SCOLARA : - lei (se poate achita in 2 rate).
Cod. Nomenclator: -
Cod. C.O.R. - 512301 BARMAN
                     - 512306 BARMAN PREPARATOR
CURS SPECIALIZARE
Conditii minime de acces: LUCRATOR IN ALIMENTATIE SAU OSPATAR (CHELNER) VANZATOR IN UNITATI DE ALIMENTATIE
Durata: 7 saptamani

Observatie:
La sfarsitul cursului se va da examen si se va elibera certificat de absolvire in meseria de BARMAN
Descrierea meseriei:
Barmanul se ocupa de aprovizionarea cu bauturi de diferite sortimente, cu prepararea si servirea lor intr-un local de alimentatie publica (restaurant, bodega, bar, bufet). Face propuneri de aprovizionare a barului cu sortimente de bauturi variate si in cantitati suficiente fata de cerintele consumului, gestioneaza bauturile,utilajele si inventarul de servire. Prepara si serveste bauturile. Prepararea bauturilor, cere din partea barmanului atentie pentru respectarea amestecurilor si a exactitatii cantitatilor prevazute sau solicitate.
Posibilitati de continuare a calificari in domeniul: Turism si alimentatie publica
  • Ospatar (Chelner) Vanzator in unitati de alimentatie (calificare nivelul 2)
  • Bucatar (calificare nivelul 2)
Pe parcursul cursului se dobandesc urmatoarele competente conform standardului de pregatire profesionala:
  • Comunicarea interactiva la locul de munca
  • Efectuarea muncii in echipa
  • Aplicarea NPM si PSI
  • Mentinerea unui mediu de munca sigur si curat
  • Organizarea locului de munca in vederea inceperii activitatii
  • Curatarea si depozitarea obiectelor de inventar
  • Gestionarea stocurilor de bauturi si materiale necesare
  • Incasarea contravalorii serviciilor oferite
  • Pregatirea bauturilor de bar
  • Pregatirea tonomatelor de servire
  • Preluarea comenzilor clientilor
  • Servirea clientilor la bar